numerocivico.info
 home
 about
 how to publish
 contact
 architecture
 photography
 visual arts
 music
 multimedia
 landscape
 dance
 theory
 designers
 theatre
 auctions
 art fairs
 archives
 foundations
 biennials
 galleries
 publishers
 institutions
 festivals
 museums
 concerts
 exhibitions
 competitions
 masters
 conferences
 residencies
 courses
 shows
 books
 magazines
 recordings
 films
 works
 multiples
 modern art
 19th century art
 contemporary
 asian art
 italiano
 english
 INFO
Dropstuff.eu
Urban Screen Network for the Digital and Interactive Arts
Riva Ca' di Dio, Campo San Anzolo, Campo San Vio
Venezia


reported by labiennale.org


shared by numerocivico.info
 VISUAL ARTSDropstuff.eu

Urban Screen Network for the Digital and Interactive ArtsRiva Ca' di Dio, Campo San Anzolo, Campo San Vio
Dal 1į giugno al 31 luglio

Dropstuff.eu Ť una rete di schermi urbani per le arti digitali e interattive. Offre una piattaforma per l'arte interattiva e i giochi artistici nelle piazze pubbliche, sui treni e nelle stazioni della metropolitana, in musei, scuole, biblioteche, istituti d'arte e tramite il sito internet www.dropstuff.eu

Organizzazione: Dropstuff.nl / Pleinmuseum Foundation
www.dropstuff.eu
DROPSTUFF.eu presenteert games op 54e BiŽnnale van VenetiŽ 2011

Games verbinden Utrecht, Den Haag en Eindhoven onderling ťn met drie toplocaties in VenetiŽ

Bezoekers van de BiŽnnale in VenetiŽ kunnen dit jaar live games spelen met bezoekers in Nederland via DROPSTUFF.nl, platform voor mediakunst. Van 4 juni t/m 31 juli zijn Nederlandse artistieke games officieel onderdeel van de BiŽnnale van VenetiŽ: de oudste en meest prestigieuze kunsttentoonstelling ter wereld. DROPSTUFF.nl werkt samen met Virtueel Platform, sectorinstituut voor de E-cultuur en zes Utrechtse culturele instellingen: het Centraal Museum, het Armando Museum, de Dutch Game Garden, Impakt, het Nederlands Film Festival en Utrecht 2018.

Aansturen en meespelen

Jonge talentvolle gamedesigners en gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers zijn uitgenodigd om samen te komen tot een ‘urban game' waarbij ervarenheid en ‘frisse blik' wederzijds inspireren en leiden tot vernieuwing. Zo maakt grafisch ontwerper Mieke Gerritzen een game samen met het collectief Zesbaans. Interactiondesigners Sylvain Vriens en Iris Douma werken samen met filmmakers Victor Nieuwenhuijs en Maartje Seyferth. Ook worden games ontwikkeld door Driessens/Verstappen, Monobanda en OneSeconds. De games worden getoond op een uniek cultureel netwerkvan ‘urban screens' op drie A-locaties in VenetiŽ: Het stationsplein, de kade Riva Ca‘ di Dio bij Arsenale en Campo Sant' Angelo, tussen de Rialtobrug en het San Marcoplein.

Vanuit de Italiaanse toplocaties kan contact worden gezocht met drie Nederlandse steden: Utrecht, Den Haag en Eindhoven, waar eveneens schermen worden geplaatst. Met een smartphone –via de mobiele website m.dropstuff.nlkan het publiek de synchroon uitgezonden artistieke games live aansturen en meespelen. Zo ontstaat een vernieuwende vorm van kunstpresentatie die Nederlandse steden aan VenetiŽ linkt. Naast de games zal Impakt een selectie video's en korte films op de schermen presenteren onder de titel DEUS: Dutch Experiments on Urban Screens.

Unieke digitale infrastructuur als voorbeeld van creatieve innovatie in VenetiŽ

DROPSTUFF.nl werkt sinds 2008 aan de realisatie van een ‘museum zonder muren'; een digitaal museaal platform dat mediakunstwerken en/of artistieke games presenteert in de openbare ruimte. DROPSTUFF.nl zendt een interactieve programmering uit op grote en kleine schermen op pleinen, op stations, in musea, op scholen en via www.dropstuff.nl. Met innovatief gebruik van nieuwe mediatechnologie positioneert DROPSTUFF.nl zich als unieke toevoeging aan de Nederlandse culturele infrastructuur. Het doel is om een jong en nieuw publiek te bereiken en te stimuleren tot actieve participatie. Medio oktober, na afloop van de presentatie in VenetiŽ, zal het netwerk in Nederland verder worden uitgebreid naar o.a. Amersfoort en Amsterdam.

>>> BiŽnnale van VenetiŽ 2011: DROPSTUFF.nl is opnieuw geselecteerd als officieel Collateral Event van de 54th International Art Exhibition. Van 1 juni t/m 31 juli zal DROPSTUFF.nl in nauwe samenwerking met het Virtueel Platform, sectorinstituut voor de e-cultuur en zes Utrechtse Culturele instellingen (Centraal Museum, Armando Museum, Dutch Game Garden, Impakt, Nederlands Film Festival en de Vrede van Utrecht) vijf nieuwe artistieke games presenteren. Hiervoor worden drie urban screens geplaatst op A-locaties in VenetiŽ. Via je smartphone kun je de games aansturen en een spel spelen tegen bezoekers in VenetiŽ vanuit Den Haag Centraal Station, maar ook bij de nieuwe schermen in Utrecht en Eindhoven!

De games worden ontwikkeld Mieke Gerritzen i.s.m. Zesbaans, Monobanda, Driessens/Verstappen, Victor Nieuwenhuijs en Maartje Seyfert i.s.m. Iris Douma en Sylvain Vriens. OneSeconds presenteert een 2.0-versie van de game Multiplayer Multiplier. Open hier het persbericht.

>>> Uitbreiding van het netwerk naar Eindhoven, Utrecht en Amersfoort: In het kader van het BiŽnnale project worden twee schermen versneld geplaatst (medio mei 2011): De eerste wordt i.s.m. het Centraal Museum gerealiseerd in Utrecht en de tweede wordt i.s.m. de Gemeente Eindhoven en het Van Abbemuseum gerealiseerd op het stationsplein van station Eindhoven Centraal. In samenwerking met het Armando Museum realiseert DROPSTUFF.nl een urban screen als uitbreiding van het netwerk in Amersfoort. Medio Augustus wordt dit scherm geplaatst.

>>> Meer informatie over de zendtijd die DROPSTUFF.nl kan aanbieden aan musea en culturele instellingen?
Neem contact op via info@dropstuff.nl. Other Events

 Upcoming events